MC

Vi utbildar på Honda med ABS-bromsar – för din egen och dina medtrafikanters säkerhet.

2013 ändrades många regler som berör mc. För mer information: Klicka här

Teori

Materialet vi använder är utgivet av STR (SverigesTrafikskolorsRiksförbund):

Trafikens grunder: (Är en lärobok som elever för B- behörighet, BE- behörighet och A- Behörighet får). Trafikens grunder innehåller avsnitt såsom; Människan i trafiken- Trafiken och miljön- Att köra i mindre samhälle- Att köra på mindre landsväg- Att köra i stadstrafik- Att köra på landsväg och högfartsväg – Att köra i mörker och i halt väglag.

MC- Boken: Är en lärobok som är avsedd endast för elever som ska ta A- behörighet. MC- boken fördjupar sig i hur motorcykeln fungerar, den täcker väldigt bra de första momenten för körningen såsom; Körställning – Inledande manövrering- Växling – Lutning – Manövrering. Men den tar också upp bra om funktion och kontroll på motorcykeln. Samt det är ett arbetshäfte med frågor som tillhör Trafikens grunder i slutet av boken.

Vi har även övningsprov på nätet att erbjuda. Bokpaketet ingår i båda våra MC- paket, för att läsa mer om våra paket och priser, klicka här.
Innan man kan skriva teoriprovet på Trafikverket måste man ha gått riskutbildningarna och det hjälper vi till med att boka in.

Tillkommer:
Transportstyrelsens och Trafikverkets avgifter tillkommer med 2205 kronor (Teoriprov, förarprövare vid uppkörning, fotografering, tillverkning av körkort).

Riskutbildning

Riskutbildning del 1 för MC: Den teoretiska är på ca 4 timmar och innehåller bla mycket om att ”se och synas” – en av de största riskerna för mc-förare. Naturligtvis går vi även genom mycket om alkohol,droger och trötthet i trafiken. Denna utbildning håller vi vanligtvis här på skolan. Skulle du behöva en annan tid än vad vi kan erbjuda så har vi samarbete med andra utbildare runt om i Halland, framförallt vår systerskola i Halmstad, Körkortcenter.
Riskutbildning del 2 för MC: Den praktiska delen sker på Kristinehedsbanan i Halmstad, där vi kör på speciellt uppbygda banor för att träna kurvteknik mm. Du tar dig ner till banan själv, lärare och mc finns på plats. Vid behov hämtar du kläder hos oss innan du åker. Räkna med att RiskTvåan tar större delen av dagen med restid till och från Halmstad.

Tidigare har man kunnat göra sitt teoriprov under vinterhalvåret innan man börjat med körningen. Det är inte längre möjligt eftersom båda riskutbildningarna ska vara genomförda och godkända innan du får avlägga ditt teoriprov på Trafikverket.

Kostnad för riskutbildningar: Prislistor