EU-Moped eller AM-körkort

OBS! Tänk på att du måste ha ett färdigt körkortstillstånd för att få anmäla dig till hela utbildningen i ett svep! Om du inte har ett körkortstillstånd så kan vi bara boka dig på teorin, och så får vi planera din körning när tillståndet har kommit.

Här kan du ansöka om körkortstillstånd: Transportstyrelsen

Se Kursstarter för kommande datum.

Tänk på att körning sker på dagtid, så ledighet från skolan är ett måste.

Obligatorisk närvaro på samtliga tillfällen – sådan är lagen :-)

När allt är klart ska du ha:

  • varit med på 4 teorilektioner
  • kört totalt 4 timmar (2×120 minuter eller 3×80 minuter)
  • Gjort alla momenten under plugga samt 10 sluttest
  • Sen bokar vi dig till PROV!! :-)

Att göra mellan teorilektionerna:

Efter varje teorilektion ska du göra teorifrågor som hör till teorilektion 1 – 4. Du kan jobba med frågorna både här på trafikskolan och hemifrån. Vi har inte schemalagt den tid som går åt för självstudier med den digitala teoriutbildning i appen, Körkort nu med elevcentralen men du får räkna med att det går åt en hel del tid till pluggandet…

Körning:
Tänk på att all körning sker dagtid vilket innebär att man kanske måste vara ledig från skolan!

Vi startar med körning på manöverbana för att du först ska lära dig hantera mopeden.
Sedan ska vi ut i trafik första gången i lite lugnare områden, sedan i mer trafikintensiva miljöer.

Välkommen med din bokning!

För pris: se Prislista

Allt du behöver ha koll på…

Ålder

Du måste fyllt 14 år och 9 månader för att få börja kursen.

Körkortstillstånd

Du måste ha ett körkortstillstånd för att få boka hela kursen i ett svep. Om inte tillståndet är färdigt får du inte övningsköra, och eftersom vi kombinerar teori och körning så finns det en risk att utbildningen inte kan fullföljas om tillståndet dröjer. Här kan du ansöka om körkortstillstånd: Transportstyrelsen

Teori

Vår teorikurs består av två tillfällen om vardera 240 minuter. Dagar och tider för teorilektionerna varierar beroende på om det är lov eller under skoltermin. Var noggrann när du planerar och bokar din utbildning, om du missar en teorilektion kan denna tyvärr inte ersättas vid något annat tillfälle. Det är obligatorisk närvaro.
Efter varje teorilektion ska du göra teorifrågor genom den digitala teoriutbildning i appen, ”Körkort nu med elevcentralen” som hör till teorilektion 1 – 4.

Körning

I Transportstyrelsens föreskrifter står det att MINST 4 timmars praktik ska ingå i din kurs. Detta fördelar vi på både manöverbana och på körning i stadstrafik. Tänk på att vi inte kan garantera att 4 timmars körning kommer att räcka för just dig, alla har olika förutsättningar och förkunskaper.
Som du säkert förstår så måste vi följa vad som står i föreskriften, vilket innebär att eventuellt kan det bli fler körlektioner (se aktuell prislista) som följd.
Vi kräver att du har godkänd hjälm med hakskydd och riktiga skyddskläder (mc-kläder) när du kör hos oss. Självklart får du låna denna utrustning av oss om du inte har egna kläder.

Vi börjar din körutbildning på manöverbanan för att se vad du kanske redan kan och vad vi behöver jobba mer med. I huvudsak är det manövrering samt bromsövningar som vi tittar på. Sedan blir det dags för att köra i mindre och mer intensiva trafikmiljöer.

Prov

När du är färdig med din utbildning, och klar med ditt pluggande så är det dags för teoriprov! Du får göra ditt teoriprov tidigast på 15-årsdagen. Ibland dras Trafikverket med långa väntetider, vi tar helt enkelt snabbast möjliga prov som finns tillgängligt.

Ekonomi

I priset ingår teorikursen, den digitala utbildningen, lån av böcker, fritt antal datatester på nätet, 4 timmars praktisk utbildning, lån av moped, klädsel, samt alla försäkringar.
Om det visar sig att du behöver mer praktisk körträning så tillkommer dessa lektioner utöver ordinarie kurskostnad.

För samtliga priser hänvisar vi till aktuell prislista, se sidan Prislistor / EU-moped. Du kan välja mellan att betala direkt till Bankgiro eller med kort och kontanter inne på Trafikskolan. Betalning skall göras, innan kursstart.

Tänk på att Transportstyrelsens och Trafikverkets avgifter tillkommer. Totalt 555 kr; Teoriprov 325 kr, fotografering 80 kr, tillverkning av körkort 150 kr

Vid sjukdom

Om du blir sjuk så ska du meddela oss omedelbart. Du blir inte debiterad om detta sker innan 13:00 dagen innan.
Om du inte ringer och sjukanmäler dig så ger du oss heller ingen chans att boka om dina tider, och därmed förfaller din kursavgift.
Tänk på att din utbildning inte kan fullföljas om du missar ett tillfälle.
En missad teorilektion kan tas igen mot en kostnad av 1500 kronor utöver ordinarie kursavgift.
Självklart kan du kostnadsfritt skjuta på hela kursen tills nästa kursstart.

Varmt välkommen till oss!