Intensivutbildning

Information om intensivutbildning

Körkortstillstånd
Du måste ha ett körkortstillstånd för att kunna anmäla dig till en intensivkurs. Ansökan kan du göra här.

Upplägg
Egentligen använder vi inte ordet intensivutbildning så mycket, visst det är precis så, du tar ditt körkort på ungefär 4 veckor men det är ett av våra vanliga körkortspaket ni köper och att vi bara väljer att lägga lektionerna mer intensivt. Vi har paket på allt från 15-25 körlektioner (läs mer om dessa under Prislistor, B- Bil)

Förkunskaper
Du måste ha en privat handledare som är beredd att mängdträna väldigt mycket med dig.

För att en intensivkurs på minimum 4 veckor ska fungera så behövs vissa förkunskaper. Sätt dig ner i lugn och ro tillsammans med din handledare och fundera på vad du faktiskt kan idag, och vad du kan hinna med att träna på inför din kurs. Här har vi försökt att så tydligt som möjligt redogöra för vad du behöver kunna när du påbörjar din utbildning hos oss:

1. Du ska kunna krypköra och förstå hur kopplingen fungerar, detta tränar du bäst på en tom parkeringsplats. Krypkörning är att kunna ta sig framåt med hjälp av bara kopplingen– alltså INGEN gaspedal.

2. Du ska kunna växla upp 1-2-3:ans växel och likadant ska du kunna växla ner 3-2-1:an.
Du ska kunna avgöra med hjälp av hörsel och känsla när det är dags att växla. Lämpligt övningsområde är lugna bostadsområden.

3. Du bör ha provat på att stå stilla i en svag uppförsbacke med bara hjälp av koppling, och med koppling och gas lugnt kunna få bilen från stillastående till rullning.

4. Du bör ha provat på att backa rakt bakåt samt runt ett hörn i krypkörningshastighet.

5. Du bör ha provat på att parkera intill en annan bil.

6. Du bör kunna använda alla speglar, samt veta hur ”döda vinkeln” fungerar

7. Du bör ha lite trafikvana.

Punkt 1 – 2:  Utförlig information finns på sid 44-49 i Handledarboken.

Punkt 3 – 7:  Detta är tips på vad som är lämpligt att öva på innan din kurs.
Mer information finns på sid 50-53 i Handledarboken.

Tänk på att ju mer du kan när du börjar, desto enklare och fortare kommer din utbildning att gå.
Känner du att ovanstående stämmer så kan denna utbildning vara något för dig. Om du inte har dessa kunskaper rekommenderar vi inte en intensivutbildning.

Teori

Du ska försöka hålla teorin och körningen parallellt under hela utbildningen det gör det både lättare och roligare. Elever hos oss har studiematerial och datatester att tillgå.

Körning

I din kursavgift ingår x antal körlektioner. Strax över hälften av dessa planerar vi in under vecka ett och två. De sista planerar vi till samma vecka som du har din uppkörning. Eftersom vi inte vet vad du kan, eller hur lätt du har för att lära när du kommer till oss, så planerar vi även in några reservtider. Om vi anser att du behöver dem så tillkommer dessa utöver ordinarie kursavgift med 460 kr per 35 minuters lektion. Om det istället visar sig att du inte behöver alla x antal körlektioner som ingår så betalar vi självklart tillbaka mellanskillnaden efter godkänd uppkörning.

Innehåll

X antal körlektioner á 35 minuter
Studiematerial Halkbana (Riskutbildning del 2)
Datatester (fri tillgång) Omkörningslektion 55 minuter
Sms-tjänst Utbildningskontroll 55 minuter (litet prov)
Risk-Ettan (Riskutbildning del 1) 240 minuter Uppvärmningslektion inför körprov 35 minuter, bilhyra och försäkringar på körprov

Tillkommer

Utbildningskontrollen och Omkörningslektionen ligger inte med i våra paket för att det är längre tid för dem.
Transportstyrelsens och Trafikverkets avgifter tillkommer med 1455 kronor (Teoriprov, förarprövare vid uppkörning, fotografering, tillverkning av körkort).

Betalning

Det är upp till dig som elev, vi ser helst att ni betalar innan start av körning hos oss för att alltid ligga på ett positivt saldo men man kan betala efter varje lektion eller en viss summa då och då under er tid här hos oss. Skulle ni valt ett för stort körpaket så betalar vi tillbaka summan som är kvar när du klarat ditt körkort.

Köper du ett paket så ska detta betalas efter första körlektionen. För att få utnyttja rabatterna som paketen ger, ska hela paketet betalas på en gång.
Vi följer STR´s praxis om återbetalning till privatkund.

Funderingar

Har du funderingar angående informationen så ring oss gärna.

Bokning

Vill du försäkra dig om en plats så ring oss redan idag! Vi behöver oftast minst 4 veckors varsel.
Kursstarter sker varje vecka, året runt, i mån av plats.

Boende

Vi har tyvärr inget eget boende, utan vi hänvisar till Varbergs Turistbyrå, telefon. 0340 – 86800

 

Kontakt

Ring: 0340 – 10431
Mail: info@varbergs-trafikskola.se

 

Varmt välkommen till oss på Varbergs Trafikskola!