Bil

Volkswagen Golf

Vi kör röda herrgårdsvagnar av årsmodell 2019.

Växellådan är manuell och motorn är på 131hk och drivs med metangas.

Innan varje lektion ska eleven blåsa i alkolås på kontoret då vi inte längre har det installerat i samtliga fordon som används för körkortsbehörighet B

Automatväxlad Bil

Hos oss kan du också göra din utbildning för automatväxlad bil, vi har då en Volkswagen golf som övningsbil.

Innan varje lektion ska eleven blåsa i alkolås på kontoret då vi inte längre har det installerat i samtliga fordon som används för körkortsbehörighet B

Teori för Bil

Vi erbjuder teoristudier i form av digital utbildning i appen ”Körkort nu med elevcentralen”. Genom att lösa avgift hos oss får du tillgång till alla funktioner appen erbjuder, så som övningsprov och digitala “böcker”.

Vi har även Teori-Coachning för dig som önskar det, 400kr per timme. Dessa träffar har inget förbestämt innehåll, utan det är DU som bestämmer vad du vill ha för hjälp och förklaringar. Vi kan vara i teorisalen och rita på tavlan, ute i garaget eller vid en dator. Som sagt – vi hjälper dig med det som du vill prata om!

Det finns böcker för den som vill köpa till:
Materialet vi använder är utgivet av STR (SverigesTrafikskolorsRiksförbund):

Trafikens grunder: (Är en lärobok som elever för B- behörighet, BE- behörighet och A- Behörighet får). Trafikens grunder innehåller avsnitt såsom; Människan i trafiken- Trafiken och miljön- Att köra i mindre samhälle- Att köra på mindre landsväg- Att köra i stadstrafik- Att köra på landsväg och högfartsväg – Att köra i mörker och i halt väglag.

Köra bil: Är en lärobok som är avsedd endast för elever som ska ta B- behörighet. Köra bil boken fördjupar sig i hur bilen fungerar, den täcker väldigt bra de första momenten för körningen såsom; Körställning – Inledande manövrering- Växling – Lutning – Manövrering. Samt det är ett arbetshäfte med frågor som tillhör Trafikens grunder i slutet av boken.

Körlektion

Alla vill bli färdiga med körkortet på så kort tid som möjligt! För att inte dra ut på tiden, bör du kombinera körning och teori samtidigt. En stor fördel är om du har någon att övningsköra med hemma och om din handledare ibland kan åka med på dina lektioner här hos oss. Då håller vi utbildningstakten på samma nivå både hemma och här, och du får ett snabbare och billigare körkort!

Måndag – fredag startar första lektionen 07:30
Måndag – torsdag startar sista lektionen 16:20
Fredag startar sista lektionen 11:45

Alla körlektioner för bil kan bokas och avbokas på nätet via elevcentralen, eller hos oss på kontoret såklart.

 • Anmälan är bindande, sen avbokning medför full debitering.
 • Lektionen ska avbokas senast kl 13.00 vardagen innan för att inte bli debiterad.
 • Vid sjukdom sker återbetalning mot uppvisande av sjukintyg.

Tänk på att vi kör 70 min lektioner så att du i så fall bokar in 2st 35 min efter varandra. Vi är väldigt tacksamma om ni, när ni bokar, bokar in så att lektionerna fördelas jämt över dagen. Tex boka in lektion 1 o 2 och inte 2 o 3. Välj även rätt lärare när du bokar.

I elevcentralen kan du enkelt planera och överblicka din utbildning. Här kan du, tillsammans med din privata handledare, följa din körutbildning hos oss. Allt du gör i bilen blir dokumenterat i ditt elektroniska utbildningskort. I en körlektion kan följande ingå:

 • Inledning: muntlig genomgång av vad som ska göras idag
 • Säkerhetskontroll: kortare kontroll av fordonsfunktioner
 • Övning: kan ske genom demonstrering (att lärare visar), instruering (att lärare talar om), självständig körning (att du självständigt tar beslut vid olika situationer i trafiken)
 • Avslutning: muntlig genomgång om vad som hänt under lektionen

Inför din bokning så får du också en påminnelse via sms. På så vis minimerar vi risken att du missar eller glömmer bort din tid – toppenbra!

Tillkommer:
Utbildningskontrollen och Omkörningslektionen ligger inte med i våra paket för att de är längre tid för dem.
Transportstyrelsens och Trafikverkets avgifter tillkommer med 1455kronor (Teoriprov, förarprövare vid uppkörning, fotografering, tillverkning av körkort).

Riskettan

Information om vår Riskutbildning del 1 för B-körkort

Vill du anmäla dig så är du välkommen in på kontoret, eller ringa 0340 – 10431.
Kommande kurser hittar du på: Kursstarter.
I samband med anmälan så gör du även din betalning.

Innehåll och mål:
Riskettan ger dig kunskap om, och insikt i hur alkohol, droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Under utbildningen får du delta i diskussioner om vilka konsekvenserna kan bli, vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas. Vi kommer även se en del filmer och göra en del gruppövningar.

Transportstyrelsen, som är kontrollmyndighet, har i föreskriften bestämt att utbildningen skall vara minst 180 minuter. Detta innebär att sen ankomst eller om man måste ”gå några minuter tidigare” tyvärr medför att vi inte får skriva ut intyg om genomgången utbildning. För att bli godkänd på Riskettan krävs också att du aktivt deltar i utbildningen, för dig med bristande språkkunskaper eller hörselskada kan det krävas att du har med dig en tolk.

 • Anmälan är bindande, sen avbokning medför full debitering. Kursen ska avbokas senast kl 13.00 vardagen innan kurstillfället för att inte bli debiterad.
 • Vid sjukdom sker återbetalning mot uppvisande av sjukintyg.
 • Legitimation skall medföras, har du inga egna ID-handlingar kan målsman skriftligen intyga din identitet i samband med kurstillfället
 • Begränsat antal platser, först till kvarn…

Pris:
Se prislista: BIL

Hålltider:
Vi startar på utsatt tid och är förhoppningsvis färdiga ca 4 timmar senare…
Kom i god tid så vi hinner med legitimationskontroll och betalning innan kursen börjar.

Funderingar? Du når oss på 0340-104 31 eller info@varbergs-trafikskola.se

Varmt välkommen med din anmälan!

Halkbanan

Vi åker gemensamt till halkbanan i Halmstad. Innan du åker får du ett studiehäfte som du förbereder dig i.

Hos oss är det eleverna som kör till och från Halmstad.

 • Anmälan är bindande, sen avbokning medför full debitering.
 • Kursen ska avbokas senast kl 13.00 vardagen innan kurstillfället för att inte bli debiterad.
 • Vid sjukdom sker återbetalning mot uppvisande av sjukintyg.

Länk för dig som vill veta mer om halkbanan: www.kristinehedsbanan.com

Omkörningslektion

I slutet på din utbildning planerar vi in din omkörningslektion. Denna sker på dagtid och man åker två bilar tillsammans.

Mörkerkörning

Om du har uppkörning under perioden november – februari kräver Trafikverket att du har genomgått utbildning i mörkerkörning. Denna lektion kan genomföras
måndag – torsdag kl 16:45 och du bokar den i samråd med din lärare.

Prov

OBS: Vi hyr aldrig ut bil eller släp till privata prov
När du är färdig med din utbildning så är det dags för prov!
Du gör teoriprov och uppkörning förhoppningsvis på samma dag, men eftersom Trafikverket dras med långa väntetider så kan det mycket väl bli både en och två veckor mellan proven. Vi tar helt enkelt snabbast möjliga prov som finns tillgängligt.

 

Kontakt

Ring: 0340 – 10431
Mail: info@varbergs-trafikskola.se

 

Varmt välkommen till oss på Varbergs Trafikskola!