Vi är bra på körkortsutbildning

Vi erbjuder högsta kvalitet på utbildning och service och självklart är vi med i STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund.

MC

Vi utbildar på Honda med ABS-bromsar – för din egen och dina medtrafikanters säkerhet.

2013 ändrades många regler som berör mc. För mer information: Klicka här

För alla tjejer!!!

De senaste åren har vi varit med och arrangerat Tjej-Dagen på Falkenbergs Motorbana. Tyvärr har vi ingen möjlighet att vara med 2016 då det krockar med en utbildning för vår del… Men vi önskar alla en trevlig dag och hoppas att vi istället får chansen att vara med 2017.

Alla MC-tjejer är välkomna!
Du som aldrig har testat tvåhjuligt – Du som redan övningskör – Du som har MC-kort

Mer info: Tjejdagen

Teori

MC

På vårkanten har vi teori som riktar sig till dig som vill ha MC-kort. Kursen består av 2 tillfällen. Om du missat vår kursstart så är du naturligtvis välkommen att delta i den Bil-teorikurs som passar dig. Reglerna är ju desamma vilket fordon du än vill köra. Tänk bara på att vi är lite mer ingående på bilteorin än vad vi behöver vara på MC-teorin.

Se kommande datum: Kursstarter

Riskutbildning

Riskutbildning del 1 för MC: Den teoretiska är på ca 4 timmar och innehåller bla mycket om att ”se och synas” – en av de största riskerna för mc-förare. Naturligtvis går vi även genom mycket om alkohol,droger och trötthet i trafiken. Denna utbildning håller vi vanligtvis här på skolan. Skulle du behöva en annan tid än vad vi kan erbjuda så har vi samarbete med andra utbildare runt om i Halland.
Riskutbildning del 2 för MC: Den praktiska delen sker på Kristinehedsbanan i Halmstad, där vi kör på speciellt uppbygda banor för att träna kurvteknik mm. Du tar dig ner till banan själv, lärare och mc finns på plats. Vid behov hämtar du kläder hos oss innan du åker. Räkna med att RiskTvåan tar större delen av dagen med restid till och från Halmstad.

Tidigare har man kunnat göra sitt teoriprov under vinterhalvåret innan man börjat med körningen. Det är inte längre möjligt eftersom båda riskutbildningarna ska vara genomförda och godkända innan du får avlägga ditt teoriprov på Trafikverket.

Kostnad för riskutbildningar: Prislistor

Kommande datum för Del 1: Kursstarter