Vi är bra på körkortsutbildning

Vi erbjuder högsta kvalitet på utbildning och service och självklart är vi med i STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund.

EU-Moped eller AM-körkort

OBS! Tänk på att du måste ha ett färdigt körkortstillstånd för att få anmäla dig till hela utbildningen i ett svep! Om du inte har ett körkortstillstånd så kan vi bara boka dig på teorin, och så får vi planera din körning när tillståndet har kommit.

Här kan du ansöka om körkortstillstånd: Transportstyrelsen

Se Kursstarter för kommande datum.

Tänk på att körning sker på dagtid, så ledighet från skolan är ett måste.

Obligatorisk närvaro på samtliga tillfällen – sådan är lagen :-)

När allt är klart ska du ha:

  • varit med på 4 teorilektioner
  • kört manöverbana 1 gång
  • kört i stadstrafik 2 gånger
  • besvarat 290 instuderingsfrågor
  • gjort minst 2 godkända test i repetitionsfasen
  • Sen bokar vi dig till PROV!! :-)

Att göra mellan teorilektionerna:

Efter varje teorilektion ska du göra instuderingsfrågorna (Fas U) som hör till teorilektion 1 – 4. Du kan jobba med frågorna både här på trafikskolan och hemifrån, och du ska använda ditt studiematerial för att hitta rätt svar. Tänk på att om du svarar fel för många gånger så låser sig testerna tills nästa dag innan du kan fortsätta – så här gäller det att vara noggrann och läsa på. Vi har inte schemalagt den tid som går åt för självstudier med bokmaterial och datatester så du får räkna med att det går åt mycket tid till pluggandet…

Körning:
Tänk på att all körning sker dagtid vilket innebär att man kanske måste vara ledig från skolan!

Vi startar med körning på manöverbana (1 x 80 min) för att du först ska lära dig hantera mopeden.
Sedan ska vi ut i trafik vid två tillfällen, första gången i lite lugnare områden, sedan i mer trafikintensiva miljöer.

Välkommen med din bokning!

För pris: se Prislista

Allt du behöver ha koll på…

Ålder

Du måste fyllt 14 år och 9 månader för att få börja kursen.

Körkortstillstånd

Du måste ha ett körkortstillstånd för att få boka hela kursen i ett svep. Om inte tillståndet är färdigt får du inte övningsköra, och eftersom vi kombinerar teori och körning så finns det en risk att utbildningen inte kan fullföljas om tillståndet dröjer. Här kan du ansöka om körkortstillstånd: Transportstyrelsen

Teori

Vår teorikurs består av fyra tillfällen om vardera 120 minuter. Dagar och tider för teorilektionerna varierar beroende på om det är lov eller under skoltermin. Var noggrann när du planerar och bokar din utbildning, om du missar en teorilektion kan denna tyvärr inte ersättas vid något annat tillfälle. Det är obligatorisk närvaro. När du kommer till teorilektionerna är du förberedd enligt det läxschema du får tillsammans med böckerna. Efter varje teorilektion ska du arbeta med körkortsfrågor. Dessa kan du göra hemifrån, eller här hos oss inne på trafikskolan. Du har tillgång till datorerna under hela den tid då vi har öppet, även under lunchen.

Körning

I Transportstyrelsens föreskrifter står det att MINST 4 timmars praktik ska ingå i din kurs. Detta fördelar vi på både manöverbana och på körning i stadstrafik. Tänk på att vi inte kan garantera att 4 timmars körning kommer att räcka för just dig, alla har olika förutsättningar och förkunskaper.
Som du säkert förstår så måste vi följa vad som står i föreskriften, vilket innebär att eventuellt kan det bli fler körlektioner (se aktuell prislista) som följd.
Vi kräver att du har godkänd hjälm med hakskydd och riktiga skyddskläder (mc-kläder) när du kör hos oss. Självklart får du låna denna utrustning av oss om du inte har egna kläder.

Vi börjar din körutbildning på manöverbanan för att se vad du kanske redan kan och vad vi behöver jobba mer med. I huvudsak är det manövrering samt bromsövningar som vi tittar på. Dessa övningar gör vi vanligtvis i grupper om 2 personer och 2 mopeder.

När du visat att du behärskar körtekniken och hanteringen av mopeden är det dags att ge sig ut i verkligheten, dvs körning i trafik. Måndag – fredag startar första körlektionen kl 07:30, sista startar ca kl 16:00. På fredagar startar sista körlektionen ca kl 12:00.

Prov

När du är färdig med din utbildning så är det dags för teoriprov! Du får göra ditt teoriprov tidigast på 15-årsdagen. Ibland dras Trafikverket med långa väntetider, vi tar helt enkelt snabbast möjliga prov som finns tillgängligt.

Ekonomi

I priset ingår teorikursen, AM-boken med tillhörande arbetshäfte, 290 instuderingsfrågor, fritt antal datatester på nätet, 4 timmars praktisk utbildning, lån av moped, klädsel, samt alla försäkringar.
Om det visar sig att du behöver mer praktisk körträning så tillkommer dessa lektioner utöver ordinarie kurskostnad.

För samtliga priser hänvisar vi till aktuell prislista, se sidan Prislistor / EU-moped. Du kan välja mellan att betala direkt till Bankgiro eller med kort och kontanter inne på Trafikskolan. Betalning skall göras, och böcker ska hämtas, innan kursstart.

Tänk på att Transportstyrelsens och Trafikverkets avgifter tillkommer.

Vid sjukdom

Om du blir sjuk så ska du meddela oss omedelbart. Blir du akut sjuk under natten så måste du ringa kontoret senast kl 09:00. Om du inte ringer och sjukanmäler dig så ger du oss heller ingen chans att boka om dina tider, och därmed förfaller din kursavgift. Tänk på att din utbildning inte kan fullföljas om du missar ett tillfälle. En missad teorilektion kan tas igen mot en kostnad av 1500 kronor utöver ordinarie kursavgift. Självklart kan du kostnadsfritt skjuta på hela kursen tills nästa kursstart.

Varmt välkommen till oss!