Vi är bra på körkortsutbildning

Vi erbjuder högsta kvalitet på utbildning och service och självklart är vi med i STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund.

Teori för Bil

Vår teorikurs:
Kursen består av 4 teoriträffar:

Information: Mycket information om oss samt allt runt omkring
Regler: Trafikregler, vägmärken, vägmarkeringar m.m.
Människan o Olyckor: Hur vi fungerar och vad vi kan ställa till med
Miljö o Fordon: Vår miljöpåverkan och fordonskunskap
Nästa kurs: Vecka 13

Dessa träffar sker varannan vecka, vanligtvis tisdagar eller onsdagar, kl 16:15 – 17:40. Du kommer förberedd genom att ha läst olika sidorna i förväg, enligt ett läxschema som du får tillsammans med dina böcker. Känner du att du vill repetera enstaka, eller samtliga, teorilektioner är du självklart välkommen att gå igen. Du har fri tillgång på teorilektioner.
Med jämna mellanrum har vi Teori-Coachning. Dessa träffar har inget förbestämt innehåll, utan det är DU som bestämmer vad du vill ha för hjälp och förklaringar. Det kan vara när du sitter med datatesterna, eller med olika saker i boken. Vi kan vara i teorisalen och rita på tavlan, ute i garaget, sitta ner vid ett bord eller vid datorerna. Som sagt – vi hjälper dig med det som du vill prata om!

Materialet vi använder är utgivet av STR och det finns två olika böcker att välja på:

Körkortsboken

Körkortsboken är framför allt en lärobok för dig som ska ta ett B-körkort. Den innehåller den grundläggande ”körkortsteorin” samt den speciella fordonsteorin för personbil.

Körkortsboken består av ett stort antal uppslag där man på vänstersidan hittar bilder och korta, sammanfattande texter. Högersidan har text med mer ingående förklaringar och den är försedd med stödord i marginalen för att man lättare ska hitta i boken. Bildsidan ska hjälpa läsaren att komma ihåg innehållet på högersidan.

Boken har följande avsnitt: Introduktion – Stadskörning – Landsvägskörning – Bilen – Mörkerkörning – Halkkörning – Människan – Miljön – Kompletteringar – Om olyckan är framme – Utomlands med bilen samt Övrigt. Ett häfte innehållande vägmärken och vägmarkeringar, samt studiehäftet bifogas till Kökortsboken.

Lättlästa Körkortsboken

Lättlästa Körkortsboken är skriven med ett enkelt språk och med så lite text som möjligt utan att faktainnehållet urholkats för mycket. Boken kan naturligtvis användas av alla men den vänder sig framförallt till dig som av olika anledningar har språksvårigheter.
Texten har korta rader och radbrytningar som ska underlätta läsningen och levereras tillsammans med Teori- och Körhäfte samt vägmärke- och vägmarkeringshäfte.

Lättlästa Körkortsboken är även inläst i Daisy-format. Med varje bok levereras en cd-skiva med ljudet. På skivan finns även ett läsprogram vilket gör att man kan spela upp ljudet på en dator, en mp3-spelare eller med hjälp av en speciell så kallad Daisy-spelare.