Vi är bra på körkortsutbildning

Vi erbjuder högsta kvalitet på utbildning och service och självklart är vi med i STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund.

Bil

Vi har Audi A3 som övningbilar, lite fakta…

Fyrcylindrig turboladdad dieselmotor
Avancerad dieselteknik
Bränsleförbrukning 4,2 liter/100 km
Femväxlad manuell växellåda
112 g/km koldioxidutsläpp

Innan varje lektion ska eleven blåsa i alkolås på kontoret då vi inte längre har det installerat i samtliga fordon som används för körkortsbehörighet B

Automatväxlad Bil

Hos oss kan du också göra din utbildning för automatväxlad bil, vi har då en Volkswagen golf som övningsbil.

Innan varje lektion ska eleven blåsa i alkolås på kontoret då vi inte längre har det installerat i samtliga fordon som används för körkortsbehörighet B

Teori för Bil

Vi erbjuder teoristudier i form av digital utbildning i appen Körkort nu med elevcentralen. Genom att lösa avgift hos oss får du tillgång till alla funktioner appen erbjuder, så som övningsprov och digitala “böcker”. När man löser vår teoriavgift (digital utbildning) som även ingår i våra paket får man möjlighet att gå på vår teorikurs som innefattar ett rullande schema med 4 st lektioner á 60 min med olika teman varje vecka.

Varje tisdag 16,30-17,30 har vi teorikväll, man kan gå på dem hur många gånger man vill. Dem är döpta till Teori Bil 1,2,3,4 men man kan gå på dem i vilken ordning som helst, det är mest för att man ska ha koll på vilken del man redan varit på.

Vi har även Teori-Coachning för dig som önskar det. Dessa träffar har inget förbestämt innehåll, utan det är DU som bestämmer vad du vill ha för hjälp och förklaringar. Det kan vara när du sitter med datatesterna, eller med olika saker i boken. Vi kan vara i teorisalen och rita på tavlan, ute i garaget, sitta ner vid ett bord eller vid datorerna. Som sagt – vi hjälper dig med det som du vill prata om!

Det finns böcker för den som vill köpa till:
Materialet vi använder är utgivet av STR (SverigesTrafikskolorsRiksförbund):

Trafikens grunder: (Är en lärobok som elever för B- behörighet, BE- behörighet och A- Behörighet får). Trafikens grunder innehåller avsnitt såsom; Människan i trafiken- Trafiken och miljön- Att köra i mindre samhälle- Att köra på mindre landsväg- Att köra i stadstrafik- Att köra på landsväg och högfartsväg – Att köra i mörker och i halt väglag.

Köra bil: Är en lärobok som är avsedd endast för elever som ska ta B- behörighet. Köra bil boken fördjupar sig i hur bilen fungerar, den täcker väldigt bra de första momenten för körningen såsom; Körställning – Inledande manövrering- Växling – Lutning – Manövrering. Samt det är ett arbetshäfte med frågor som tillhör Trafikens grunder i slutet av boken.’

Körlektion

Alla vill bli färdiga med körkortet på så kort tid som möjligt! För att inte dra ut på tiden, bör du kombinera körning och teori samtidigt. En stor fördel är om du har någon att övningsköra med hemma och om din handledare ibland kan åka med på dina lektioner här hos oss. Då håller vi utbildningstakten på samma nivå både hemma och här, och du får ett snabbare och billigare körkort!

Måndag – fredag startar första lektionen 07:30
Måndag – torsdag startar sista lektionen 17:00
Fredag startar sista lektionen 12:25

Alla körlektioner för bil kan bokas och avbokas på nätet via elevcentralen. Eller hos oss på kontoret såklart.
Våra olika paketpriser hittar ni här.

I elevcentralen kan du enkelt planera och överblicka din utbildning. Här kan du, tillsammans med din privata handledare, följa din körutbildning hos oss. Allt du gör i bilen blir dokumenterat i ditt elektroniska utbildningskort. I en körlektion kan följande ingå:

  • Inledning: muntlig genomgång av vad som ska göras idag
  • Säkerhetskontroll: kortare kontroll av fodonsfunktioner
  • Övning: kan ske genom demonstrering (att lärare visar), instruering (att lärare talar om), självständig körning (att du självständigt tar beslut vid olika situationer i trafiken)
  • Avslutning: muntlig genomgång om vad som hänt under lektionen

Inför din bokning så får du också en påminnelse via sms. På så vis minimerar vi risken att du missar eller glömmer bort din tid – toppenbra!

Tillkommer:
Utbildningskontrollen och Omkörningslektionen ligger inte med i våra paket för att de är längre tid för dem.
Transportstyrelsens och Trafikverkets avgifter tillkommer med 1355 kronor (Teoriprov, förarprövare vid uppkörning, fotografering, tillverkning av körkort).

Risk-ettan

Information om vår Riskutbildning del 1 för B-körkort

Vill du anmäla dig så är du välkommen in på kontoret, eller ringa 0340 – 10431.
Kommande kurser hittar du på: Kursstarter.
I samband med anmälan så gör du även din betalning.

Innehåll och mål:
Risk-Ettan ger dig kunskap om, och insikt i hur alkohol, droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Under utbildningen får du delta i diskussioner om vilka konsekvenserna kan bli, vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas. Vi kommer även se en del filmer och göra en del gruppövningar.

Transportstyrelsen, som är kontrollmyndighet, har i föreskriften bestämt att utbildningen skall vara minst 180 minuter. Detta innebär att sen ankomst eller om man måste ”gå några minuter tidigare” tyvärr medför att vi inte får skriva ut intyg om genomgången utbildning. För att bli godkänd på Risk-Ettan krävs också att du aktivt deltar i utbildningen, för dig med bristande språkkunskaper eller hörselskada kan det krävas att du har med dig en tolk.

  • Anmälan är bindande.
  • Vid sjukdom sker återbetalning mot uppvisande av sjukintyg.
  • Legitimation skall medföras, har du inga egna ID-handlingar kan målsman skriftligen intyga din identitet i samband med kurstillfället
  • Begränsat antal platser, först till kvarn…

Pris:
Se prislista: BIL

Hålltider:
Vi startar på utsatt tid och är förhoppningsvis färdiga ca 4 timmar senare…
Kom i god tid så vi hinner med legitimationskontroll innan kursen börjar.

Funderingar? Du når oss på 0340-104 31 eller info@varbergs-trafikskola.se

Varmt välkommen med din anmälan!

Halkbanan

Vi åker gemensamt till halkbanan i Halmstad. Innan du åker får du ett studiehäfte som du förbereder dig i.

Länk för dig som vill veta mer om halkbanan: www.kristinehedsbanan.com

Omkörningslektion

I slutet på din utbildning planerar vi in din omkörningslektion. Denna sker på dagtid (vanligtvis på fredagar) och man åker två bilar tillsammans.

Mörkerkörning

Om du har uppkörning under perioden november – februari kräver Trafikverket att du har genomgått utbildning i mörkerkörning. Denna lektion kan genomföras
måndag – torsdag kl 16:45 och du bokar den i samråd med din lärare.

Prov

OBS: Vi hyr aldrig ut bil eller släp till privata prov
När du är färdig med din utbildning så är det dags för prov!
Du gör teoriprov och uppkörning förhoppningsvis på samma dag, men eftersom Trafikverket dras med långa väntetider så kan det mycket väl bli både en och två veckor mellan proven. Vi tar helt enkelt snabbast möjliga prov som finns tillgängligt.

 

Kontakt

Ring: 0340 – 10431
Mail: info@varbergs-trafikskola.se

 

Varmt välkommen till oss på Varbergs Trafikskola!